Villkor för tjänsten

Artikel 1 – Definitioner

Följande termer definieras i dessa villkor:

Ångerfrist: den tidsperiod under vilken konsumenten har rätt att ångra avtalet;

Konsument: en fysisk person som inte handlar inom ramen för sitt yrke eller näringsverksamhet och som har ingått ett distansavtal med näringsidkaren;

Dag: kalenderdag;

Varaktighetstransaktion: ett distansavtal avseende en serie produkter och/eller tjänster där leverans- och/eller köpförpliktelsen sträcker sig över tid.

Varaktigt medium: alla medier som möjliggör att information personligt riktad till konsumenten kan lagras på ett sätt som gör framtida konsultation och oförändrad återgivning möjlig.

Ångerrätt: konsumentens rätt att ångra ett distansavtal under ångerfristen;

Näringsidkare: en fysisk eller juridisk person som erbjuder produkter och/eller tjänster till konsumenter på distans;

Distansavtal: ett avtal där användning av en eller flera tekniker för distanskommunikation används inom ramen för ett system för distansförsäljning av varor och/eller tjänster som organiseras av näringsidkaren fram till avtalsslutet;

Teknik för distanskommunikation: medel som kan användas för att ingå avtal utan att konsument och näringsidkare samtidigt befinner sig på samma plats.

Allmänna villkor: dessa allmänna villkor för näringsidkaren.

Artikel 2 – Tillämpning

Dessa allmänna villkor gäller för varje erbjudande från näringsidkaren och för varje distansavtal och beställning som ingås mellan näringsidkaren och konsumenten.

Innan distansavtalet ingås kommer texten i dessa allmänna villkor att göras tillgänglig för konsumenten. Om detta inte är rimligt kommer näringsidkaren innan avtalet ingås att ange att de allmänna villkoren finns tillgängliga för konsumentens granskning och att de kommer att skickas till konsumenten utan kostnad så snart som möjligt på konsumentens begäran.

Om distansavtalet ingås elektroniskt kommer texten i dessa allmänna villkor att göras tillgänglig för konsumenten elektroniskt innan avtalet ingås, på ett sätt som konsumenten enkelt kan lagra. Om detta inte är rimligt kommer det att anges innan distansavtalet ingås var de allmänna villkoren kan granskas elektroniskt, och de kommer att skickas kostnadsfritt på konsumentens begäran, elektroniskt eller på annat sätt.

I händelse av att det finns produkt- eller tjänstespecifika villkor som gäller utöver dessa allmänna villkor, ska andra och tredje styckena gälla i tillämpliga delar, och konsumenten kommer alltid att åberopa den mest fördelaktiga bestämmelsen vid motstridiga allmänna villkor och betingelser.

Om en eller flera bestämmelser i dessa Allmänna Villkor vid något tillfälle skulle vara helt eller delvis ogiltiga eller ogiltiga, kommer övriga bestämmelser i avtalet och dessa Allmänna Villkor att förbli i kraft, och den ogiltiga bestämmelsen kommer omedelbart att ersättas med en bestämmelse som ger den ursprungliga bestämmelsen så nära som möjligt.

Situationer som inte omfattas av dessa villkor måste bedömas ”i andan” i dessa villkor.

Alla oklarheter om tolkningen eller innehållet i en eller flera bestämmelser i våra villkor ska tolkas ”i andan” i dessa villkor.

Artikel 3 – Erbjudandet

Om ett erbjudande har en begränsad giltighetstid eller är föremål för villkor kommer detta att tydligt anges i erbjudandet.

Erbjudandet kan komma att ändras. Näringsidkaren har rätt att ändra och anpassa erbjudandet.

Erbjudandet innehåller en fullständig och korrekt beskrivning av de produkter och/eller tjänster som erbjuds. Beskrivningen är tillräckligt detaljerad för att konsumenten ska kunna bedöma erbjudandet korrekt. Om näringsidkaren använder bilder är dessa en trogen representation av de produkter och/eller tjänster som erbjuds. Uppenbara fel eller fel i erbjudandet binder inte näringsidkaren.

Alla bilder, specifikationer och information i erbjudandet är vägledande och kan inte leda till ersättning eller upplösning av avtalet.

Bilderna på produkterna representerar de produkter som erbjuds. Entreprenören kan inte garantera att de avbildade färgerna exakt motsvarar de faktiska färgerna på produkterna.

Varje erbjudande innehåller information som gör att konsumenten kan fastställa vilka rättigheter och skyldigheter som är knutna till att acceptera erbjudandet. Detta inkluderar särskilt:

  • Priset inklusive skatter,
  • Eventuella leveranskostnader,
  • Sättet att ingå avtalet och de åtgärder som ska vidtas för att nå avtalet,
  • Oavsett om ångerrätten gäller eller inte;
  • Betalningssätt, leverans och fullgörande av avtalet;
  • Perioden för godkännande av erbjudandet eller perioden inom vilken näringsidkaren garanterar priset;
  • Taxans belopp för distanskommunikation, om kostnaderna för att använda tekniken för distanskommunikation beräknas på en annan grund än den normala grundtaxan för den teknik som används;
  • Om avtalet arkiveras efter att det har ingåtts och i så fall hur det kan konsulteras av konsumenten;
  • Sättet att konsumenten, innan avtalet ingås, kan kontrollera och om så önskas korrigera informationen som han har lämnat i avtalet;
  • Uppförandekoder som näringsidkaren följer och hur konsumenten kan rådfråga dessa uppförandekoder elektroniskt; och
  • Minimiperioden för distansavtalet vid en längre transaktion.

Valfritt: tillgängliga storlekar, färger, materialtyper.

Avtalet ingås, med förbehåll för bestämmelserna i punkt 4, i det ögonblick då konsumenten accepterar erbjudandet och följer motsvarande villkor.

Om konsumenten har accepterat erbjudandet elektroniskt, bekräftar näringsidkaren omedelbart mottagandet av godkännandet av erbjudandet elektroniskt. Så länge mottagandet av detta godkännande inte har bekräftats av näringsidkaren kan konsumenten säga upp avtalet.

Om avtalet ingås elektroniskt kommer näringsidkaren att vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda den elektroniska överföringen av data och för att säkerställa en säker webbmiljö. Om konsumenten kan betala elektroniskt kommer näringsidkaren att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder.

Näringsidkaren kan, inom de rättsliga ramarna, erhålla information om konsumentens förmåga att uppfylla sina betalningsförpliktelser och om alla omständigheter och faktorer som är relevanta för ett ansvarsfullt ingående av distansavtalet. Om näringsidkaren, med utgångspunkt i denna undersökning, har goda skäl att inte ingå avtalet, har han rätt att avvisa en beställning eller begäran eller att bifoga särskilda villkor för dess utförande.

Varje avtal ingås under suspensiva villkor om tillgänglighet av de berörda produkterna.

Artikel 5 – Ångerrätt

Vid köp av produkter har konsumenten rätt att ångra avtalet utan att ange skäl inom 14 dagar. Denna ångerfrist börjar dagen efter mottagandet av varan av konsumenten eller en mottagare som konsumenten har utsett i förväg och meddelat företagaren.

Under denna period ska konsumenten hantera produkten och förpackningen varsamt. Produkten ska endast packas upp eller användas i den utsträckning som är nödvändig för att bedöma om konsumenten vill behålla produkten. Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt ska han returnera produkten med alla medföljande tillbehör och, i den mån det är möjligt, i originalskick och förpackning till näringsidkaren enligt rimliga och tydliga instruktioner från näringsidkaren.

Om konsumenten vill utnyttja sin ångerrätt måste han informera företagaren om detta inom 14 dagar från mottagandet av produkten. Konsumenten ska göra detta i form av ett skriftligt meddelande eller e-post. Efter att konsumenten har utnyttjat sin ångerrätt ska han returnera produkten inom 14 dagar. Konsumenten måste bevisa att han har returnerat den levererade varan i tid, till exempel genom bevis på avsändning.

Om konsumenten inte har informerat företagaren om sin avsikt att utnyttja sin ångerrätt inom de perioder som anges i punkterna 2 och 3, eller om han inte har returnerat produkten till företagaren, kommer köpet att slutföras.

Artikel 6 – Kostnader vid ångerrätt

Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt ska han bära kostnaderna för att returnera produkten.

Om konsumenten har betalat ett belopp kommer näringsidkaren att återbetala detta belopp så snart som möjligt, dock senast 14 dagar efter ångern. Förutsättningen är att varorna redan har tagits emot av företagaren eller att avgörande bevis på fullständig retur kan lämnas.

Artikel 7 – Uteslutning av ångerrätten

Näringsidkaren kan utesluta konsumentens ångerrätt med avseende på de produkter som avses i punkterna 2 och 3. Uteslutningen av ångerrätten gäller endast om företagaren tydligt har angivit detta i erbjudandet, åtminstone i tid för avtalets ingående.

Ångerrätten kan endast undantas för produkter som:

  • har tillverkats enligt konsumentens specifikationer,
  • är av personlig karaktär och inte kan återlämnas på grund av sin natur,
  • förstörs eller åldras snabbt,
  • priset varierar på finansmarknaden och företagaren inte har något inflytande över detta,
  • är tidningar och tidskrifter,
  • är ljud- eller videoinspelningar och datorprogram där förseglingen har brutits av konsumenten,
  • är hygienprodukter där förseglingen har brutits av konsumenten.

Ångerrätten kan även undantas för tjänster som:

  • avser boende, transport, gästfrihet eller fritidsaktiviteter som utförs på ett visst datum eller under en viss period och där konsumenten har gett sitt uttryckliga samtycke till att påbörja leveransen före ångerfristens utgång,
  • rör vadslagning och lotterier.

Artikel 8 – Priset

Priserna på produkter och/eller tjänster kommer inte att höjas under den giltighetstid som anges i erbjudandet, med undantag för prisändringar till följd av ändringar i momssatser.

Säljföretaget kan erbjuda produkter eller tjänster vars priser påverkas av fluktuationer på finansmarknaden, och som inte är under företagarens kontroll, till rörliga priser. Detta framgår av erbjudandet.

Prisökningar inom 3 månader efter avtalets ingående är endast tillåtna om de är en följd av lagstadgade föreskrifter eller bestämmelser.

Prisökningar från 3 månader efter avtalets ingående är endast tillåtna om de har föreskrivits av företagaren och:

  • de har sin grund i lagbestämmelser eller föreskrifter, eller
  • konsumenten har rätt att häva avtalet från den dag då prisökningen träder i kraft.

Särskilda extra förtullningskostnader och/eller importtullar ingår inte i priset och är konsumentens ansvar.

Alla priser är med reservation för tryck- och sättningsfel. Inget ansvar accepteras för konsekvenserna av tryck- och sättningsfel. Vid tryckfel är företagaren inte skyldig att leverera varan till fel pris.

Artikel 9 – Efterlevnad och garanti

Företagaren garanterar att produkterna och/eller tjänsterna överensstämmer med avtalet, de specifikationer som anges i erbjudandet, rimliga krav på sundhet och/eller användbarhet samt gällande lagbestämmelser och/eller statliga föreskrifter. Om det har överenskommits garanterar företagaren också att produkten är lämplig för annat än normalt bruk.

En garantiförpliktelse som lämnas av företagaren, tillverkaren eller importören påverkar inte de lagliga rättigheter och anspråk som konsumenten kan göra gällande mot företagaren enligt avtalet.

Eventuella defekter eller felaktigt levererade produkter ska anmälas skriftligen till företagaren inom 14 dagar efter leverans. Produkterna ska returneras i originalförpackning och i nyskick.

Garantitiden från företagaren motsvarar tillverkarens garantitid. Företagaren ansvarar inte på något sätt för produkternas slutliga lämplighet för konsumentens specifika användning, och inte heller för några råd angående användningen eller tillämpningen av produkterna.

Garantin gäller inte om:

  • Konsumenten själv har reparerat och/eller modifierat de levererade produkterna eller låtit reparera och/eller modifiera dem av tredje part,
  • De levererade produkterna har utsatts för onormala förhållanden eller på annat sätt behandlats vårdslöst eller i strid med företagarens och/eller förpackningens anvisningar,
  • Felet beror helt eller delvis på myndighetsföreskrifter som har utfärdats eller kommer att utfärdas för typen eller kvaliteten på material som används.

Artikel 10 – Fortsättning av kommersiella förbindelser: Varaktighet, uppsägning och förlängning

Konsumenten kan säga upp ett avtal som har ingåtts för en bestämd tid och som avser regelbunden leverans av produkter (inklusive el) eller tjänster, när som helst före löptidens utgång, med iakttagande av gällande avbeställningsregler och en uppsägningstid på högst en månad.

Konsumenten kan säga upp de avtal som avses i de föregående styckena,

  • säga upp dem när som helst och inte begränsa dem till ett visst datum eller period,
  • säga upp dem åtminstone på samma sätt som de ingicks av honom,
  • alltid upphöra med samma uppsägningstid som företagaren själv fastställt.

Förlängning

Ett avtal som ingåtts för en bestämd tid och som avser regelbunden leverans av produkter (inklusive el) eller tjänster kan inte tyst förlängas eller förnyas för en viss tid.

Till skillnad från föregående stycke kan ett tidsbestämt avtal om periodisk leverans av dagstidningar och veckotidningar tyst förlängas för en bestämd tid på upp till tre månader, förutsatt att konsumenten har möjlighet att säga upp det förlängda avtalet före förlängningsperiodens utgång, med iakttagande av en uppsägningstid på högst en månad.

Ett avtal som ingåtts för en bestämd tid och som avser periodisk leverans av varor eller tjänster kan endast tyst förlängas på obestämd tid om konsumenten har möjlighet att när som helst säga upp avtalet med en uppsägningstid på högst en månad, och med en uppsägningstid på högst tre månader om avtalet avser periodisk leverans av dagstidningar och veckotidningar, dock mindre än en gång i månaden.

Ett avtal med tidsbegränsning för regelbunden leverans av dagstidningar, veckotidningar och tidskrifter (prov- eller introduktionserbjudanden) kommer inte att automatiskt omvandlas till ett avtal på obestämd tid och kan sägas upp när som helst under provperioden eller introduktionen med iakttagande av uppsägningstid på högst en månad.

Avtal med en bestämd tid på högst ett år för regelbunden leverans av varor, elektricitet, gas, värme eller vatten till konsumenten är endast tyst förlängda om företagaren har föreslagit detta och under förutsättning att företagaren har angett att förlängningen kommer att gälla om konsumenten inte säger upp avtalet vid förlängningen med en uppsägningstid på högst en månad.

Avtal med en bestämd tid på högst tre år för regelbunden leverans av dagstidningar, veckotidningar och tidskrifter till konsumenten (prenumerationer eller medlemskap) är endast tyst förlängda om företagaren har föreslagit detta och under förutsättning att företagaren har angett att förlängningen kommer att gälla om konsumenten inte säger upp avtalet vid förlängningen med en uppsägningstid på högst tre månader.

Avtal som inte är tidsbestämda för regelbunden leverans av varor, elektricitet, gas, värme eller vatten till konsumenten ska inte automatiskt omvandlas till ett tidsbegränsat avtal.

Om ett avtal har en varaktighet på mer än ett år får konsumenten när som helst säga upp avtalet med iakttagande av avbeställningsregler och en uppsägningstid på högst en månad.

Artikel 11 – Betalning

Såvida inte annat avtalats ska de belopp som förfaller betalas av konsumenten inom 14 dagar efter startdatumet, eller inom den längre tidsperiod som har avtalats. Om inte beloppet har betalats i tid kommer konsumenten automatiskt att befinna sig i försummelse efter förfallodagen, och han kommer att vara skyldig att betala de lagstadgade räntesatserna på det beloppet från förfallodagen.

Om konsumenten inte har betalat beloppet i tid, ska näringsidkaren skicka en påminnelse till konsumenten om att han är i försummelse och ge honom ytterligare 14 dagar att betala beloppet som ska betalas. Konsumenten kommer att debiteras de faktiska påminnelsekostnaderna som anges i betalningspåminnelsen. Dessa påminnelsekostnader ska vara rimliga och får inte överstiga följande belopp:

  • 150kr för fakturor på upp till 2500kr,
  • 400kr för fakturor på 2500kr eller mer, men inte mer än 5000kr,
  • 600kr för fakturor på 5000kr eller mer.

Vid förfallotidpunkten för betalningen har näringsidkaren befogenhet att lämna över de obetalda fakturorna till en tredje part för att driva in beloppet som ska betalas av konsumenten.

Artikel 12 – Klagomål och tvister

Konsumenten ska skicka in eventuella klagomål till näringsidkaren i rätt tid, fullständigt och tydligt beskrivet efter att klagomålet har uppstått.

Klagomål som skickas till näringsidkaren kommer att besvaras inom en rimlig tid, vanligtvis inom 14 dagar från mottagandet. Om det krävs mer tid för att behandla klagomålet, kommer näringsidkaren att bekräfta mottagandet av klagomålet och ange när konsumenten kan förvänta sig ett mer detaljerat svar.

Om klagomålet inte kan lösas i ömsesidigt samförstånd uppstår en tvist som är underkastad tvistlösningsförfarandet.

Tvister mellan konsumenten och näringsidkaren om bildandet eller utförandet av avtal om leverans av produkter och/eller tjänster till konsumenten kan överlämnas både av konsumenten och av näringsidkaren till relevant förmedlingssystem, som har kompetens att förstå och ta itu med tvisten.

Artikel 13 – Tillämplig lagstiftning och befogen domstol

Avtal mellan företagaren och konsumenten som ingåtts och som omfattas av dessa allmänna villkor, ska endast vara underkastade svensk rätt.

Tvister mellan konsumenten och näringsidkaren som inte kan lösas i ömsesidigt samförstånd kan hänskjutas till domstolen för den distrikt där konsumenten är bosatt enligt de tillämpliga lagbestämmelserna.

Fri frakt över hela Sverige

På alla beställningar

Problemfri 14 dagars retur

14 dagars pengarna tillbaka-garanti

Tillgänglig 7 dagar i veckan!

Vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med alla dina frågor!

100 % säker utcheckning

PayPal / MasterCard / Visa